marți, 11 octombrie 2011

Motorul nu porneste la Mercedes ML 270

Mercedes ML 270,fabricatie 2000, 2, 7 l, 120 kw, cod motor 612.963


SIMPTOME: Motorul s-a oprit din mers, la o viteza de cca. 60 km/h, dupa o distanta de cativa km de Peco, unde s-a facut plinul la rezervor.

DIAGNOZA: Erorile gasite cu Testerul, se refereau la presiunea mica din bara common rail si anume: P1187=Regulator sina presiune, P0105=senzor presiune.

VERIFICARI: S-a verificat daca Pompa de inalta presiune se alimenteaza

de catre pompa de prealimentare, asezata in fata motorului si actionata de arborele cu came. Deasemenea, s-a verificat daca filtrul de motorina este curat dupa care s-a masurat tensiunea de 5 V, cu care se alimenteaza senzorul de presiune din bara common rail. CONCLUZII: In urma acestor vetificari, s-a constatat ca Pompa de inalta presiune este defecta. S-a demontat de pe blocul motor si studiind-o cu atentie s-a descoperit ca aceasta avea span in orificiile, unde se monteaza conductele de alimentare.

OBSERVATII: In aceste cazuri, este obligatoriu sa curatam intrega instalatie de la rezervor pana la injectoare, inclusiv rezervorul, care in prealabil s-a golit si s-a alimentat cu alta motorina curata.Nu uitati, regula de baza in sistemul de injectie common rail, este curatenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu