joi, 20 octombrie 2011

Eroarea P 0089, la Iveco Daily, 2.3 l.

Iveco Daily, 2, 3 l, fabricatie 2007, 71 kw.


SIMPTOME: Motorul se opreste din mers, din ce in ce mai des, iar pe bord se aprinde avaria "injector"

DIAGNOZA: In urma diagnozei, s-a gasit eroarea P 0089= Regulator presiune, defectiune mecanica si eroarea P 0081= monitorizare presiune sina .

VERIFICARI: S-a demontat regulatorul de presiune, de pe Pompa de inalta presiune, s-a verificat electric si s-a curatit de mizerie, observand totodata urme de apa, fiind astfel obligati sa curatim instalatia de alimentare de la rezervor la injectoare, inclusiv senzorul de presiune, inlocuind prioritar filtrul de motorina.

CONCLUZII: Apa din motorina ajunsa in filtru, se imbiba si "umfla" celulele din filtru, blocand trecerea sub presiune, de la pompa de alimentare la pompa de inalta presiune, provocand instabilitate si diferente de presiune in rampa common rail, citite de catre senzorul de presiune, care informeaza mai departe calculatorul motorului. Deci cand ECU MOTOR, primeste informatii de avarie in afara parametrilor reali, acesta poate decide blocarea sistemului de injectie, deci oprirea instantanee a motorului

OBSERVATII: Este preferabil, sa mentinem o curatenie absoluta in sistemul de injectie, cu o schimbare planificata a filtrului de motorina, decat sa recurgem la metode chimice de curatire cu "aditivi".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu