duminică, 8 ianuarie 2012

Limitarea de putere si eroarea P1220, la Opel 2,0 D DTI

Opel Astra G 2,0 D DTI. fabricatie 2001, Y20DTH, 74 KW.


SIMPTOME: In timpul mersului, se aprinde led-ul avarie-CHECK ENGINE si puterea motorului se limiteaza iar daca oprim vehiculul, apoi oprim motorul, dupa care pornim din nou, se observa ca puterea nu mai este limitata iar motorul functioneaza corect.

DIAGNOZA: In urma diagnozei, s-a depistat eroarea P1220= defectiune in controlul reglarii combustibilului sau ECU defect.

VERIFICARI: In timpul testului, s-au verificat parametrii ECU modul pompa (care sant OK), apoi s-a schimbat filtrul de motorina si s-a curatit sorbul din rezervor dupa care s-a sters eroarea.

CONCLUZII: Daca dupa aceste operatii (obligatorii), eroarea va apare din nou, atunci cauza ar putea fi ECU pompa sau ECU motor- probleme de soft.

OBSERVATII: Resoftarea se face in service-uri sau cu personal autorizat. Daca nici cu aceasta operatie nu vom reusi, atunci santem nevoiti sa schmbam pompa de injectie, tinand cont la pompa de schimb ca ultimele doua cifre din cod sa fie aceleasi, daca nu avem posibilitatea de a imperechea ECU pompa cu ECU motor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu