duminică, 22 ianuarie 2012

Bec avertizare "Bujii" si lipsa putere, la VW Sharan 1,9 D TDI.

Sharan 1,9 TDI, fabricatie 1997, 81 KW, cod AFN.


SIMPTOME: In momentul cand se aprinde becul 'Bujii", motorul nu are putere in sarcina, se limiteaza si scoate fum negru pe evacuare iar in ralanti avem o turatie instabila.

DIAGNOZA: In urma diagnozei, s-a gasit eroarea P00741= nesincronizare comutator lampi frana cu comutator BPP (pedala frana), ce apare odata cu samnalizarea becului avertizare "Bujii"

VERIFICARI: S-au verificat cele doua comutatoare pedala frana si sant OK, apoi s-a sters eroarea.

CONCLUZII: Dupa ce s-a sters eroarea, am plecat in probe dar dupa un timp in turatie de 3000 RPM, s-a aprins din nou becul avertizare bujii si eroarea P00741, a aparut din nou. Primul gand ne-a condus catre ECU motor care nu mai recunoaste comutatoarele de pe pedala frana dar analizand si fumul negru pe evacuare, am descoperit ca defectul este in pompa de injectie si anume in partea electrica de comanda.

OBSERVATII: Se poate schimba numai partea de comanda electrica a pompei de injectie fara a demonta pompa dar numai la un atelier specializat in pompe de injectie, deoarece dupa inlocuirea acestui modul electric de comanda, este necesar reglajul de debit combustibil pentru o pornire usoara si putere adecvata in sarcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu