luni, 24 iunie 2013

Motorul invarte, dar nu porneste la Ford Mondeo 2,0 TDCI, 96 KW

Ford Mondeo, fabricatie 2004, 96 kw, cod FMBA.


SIMPTOME: Motorul nu porneste, se simte ca ar porni chiar o tacaneala de avans timp de 1 secunda si apoi, invarte bine dar fara sa porneasca.

DIAGNOZA: S-au gasit erorile: P0190= Senzor presiune rampa, P0340= Senzor ax came, P2623= Regulator presiune (de pe pompa de injectie).

VERIFICARI: S-au sters erorile si la o noua citire, singura care s-a gasit a fost P0340. S-a verificat senzorul, care se alimenteaza la 5 V si l-am gasit defect.

CONCLUZII: Dupa ce s-a inlocuit senzorul de la axul cu came, motorul a pornit.

OBSERVATII: Lipsa de semnal de la acest senzor, conduce la blocarea alimentarii prin impulsuri la injectoare, crescand astfel presiunea in rampa (peste 400 bari), citita de senzorul de presiune si va bloca in continuare regulatorul de presiune din pompa de injectie conducand astfel la pierderea presiunii din bara. In aceste conditii motorul nu va porni, stiind ca la pornire presiunea trebuie sa fie 200-260 Bari.

4 comentarii:

  1. buna seara, am si eu o problema asemanatoare cu cea relatata de dumneavoastra,am un mondeo din 2002 tdci si a fost schimbat motorul,dar nu vrea sa porneasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.Daca a-ti inlocuit motorul,problema poate fi de la volanta,fiindca nu citeste corect cand pistonul de la cilindrul nr 1 este la punctul mort superior.
      Daca inca n-ati rezolvat problema,trimiteti-mi va rog codurile de eroare ce apar in urma diagnozei auto.

      Ștergere
  2. salut am si eu o intrebare mia dat pe tester eroare p0340 senzor arbore cu came am un fiat punto 12 16v la motor am 2 senzori unu sus la came si unu jos la arbore cotit care ar trebui sal schimb ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ford sau Fiat?.Daca este Fiat,eroarea P0340,se refera strict la senzorul de la came,dar mai intai,verifica siguranta F 12= 7,5 A,din compartimentul sigurante,aflat la motor.

    RăspundețiȘtergere