joi, 2 februarie 2012

Ralanti instabil si nu se accelereaza in sarcina, la BMW, E 36, 325 TDS.

BMW, E 36, 325 TDS, fabricatie 1999, 105 KW, cod 25 6T 1-L.


SIMPTOME: Pornire usoara, iar dupa cca. 15 minute, ralantiul devine instabil, avand ca efect oprirea motorului sau nu se mai accelereaza in sarcina.

DIAGNOZA: In urma diagnozei, s-a descoperit: eroarea 111= Memorie interna (Eprom), ECU motor si eroarea 47= senzor RPM.

VERIFICARI: S-a verificat senzorul RPM ( de pe volanta) si este OK, iar la cateva incercari de a porni la rece, s-a descoperit ca acumulatorul (12 V) este uzat.

CONCLUZII: In urma verificarilor, s-a ajuns la concluzia ca bateria fiind slaba si incercand sa pornim la rece, in momentul actionarii demarorului (electromotorului), tensiunea in cablaj si mai ales pe ECU motor scade la mai putin de 9 V, ce conduce la resetarea repetata a memoriei deci si la blocarea instantanee a calculatorului ECU motor.

OBSERVATII: In momentul verificarilor, s-a incercat si scoaterea mufei de la debitmetrul de aer, dar fara niciun efect. Mai departe, s-a schimbat acumulatorul (bateria), s-au sters erorile si apoi s-a plimbat vehiculul timp de 30 minute atat in oras cat si in afara, pentru ca memoria sa-si revina odata cu citirea corecta a senzorilor, ce aduc informatii la ECU motor, configurand harta de rezerva a parametrilor motorului din softul ECU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu